Staking Belgocontrol op Brussel Airport grotendeels voorbij

25 juni 2014 – Het vliegverkeer komt weer langzaam op gang op de luchthaven van Zaventem. Woensdagavond rond 9 uur stegen de eerste vliegtuigen weer op. Dit kwam door Belgocontrol, de luchtverkeersleiding van België. Ze zorgden ervoor dat het luchtruim van België voor twee uur gesloten was, omdat ze niet tevreden waren met de voorstellen wat betreft de primaire en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Op dit moment worden de vertragingen weggewerkt.

In de nacht van woensdag op donderdag sluiten de verkeersleiders opnieuw het luchtruim, van 2 uur tot 4 uur ’s nachts. Vooral cargovluchten zullen getroffen worden, de gewone reiziger is dus dit keer niet direct de dupe. Dat was vandaag wel zo, vooral bij passagiers van Brussel Airlines. Dat het een flinke actie was, laten de gevolgen dan ook wel zien. 120 vluchten werden geannuleerd, dit trof zo’n 12.000 passagiers.

De minister van buitenlandse zaken werd ook getroffen, hij moest naar Parijs uitwijken om bij de NAVO top te kunnen zijn in Brussel. Hij vervolgde zijn reis met de TGV.