Ryanair in 2018 of 2019 naar Amerika?

Ryanair wil ook langeafstandsvluchten gaan aanbieden. Dit willen ze doen vanaf Brussel Airport. Uiterlijk in 2019 wil Michael O’leary (topman van de Ierse prijsvechter) de vluchten mogelijk maken vanaf de nationale luchthaven van Brussel. Hierna is ook Charleroi Airport aan de beurt, aldus O’leary.

Een terechte vraag werd gesteld aan de topman: waarom Brussel? Volgens hem ligt Brussel centraal in Europa, is het de officieuze hoofdstad van Europa en het is gewoon een mooie toeristische bestemming voor Amerikanen. Ook maakte O’leary van de gelegenheid gebruik om uit te halen naar Brussels Airlines. Volgens de topman verbindt die de Europese hoofdstad niet goed met het Amerikaanse continent. Tijd voor Ryanair om daar iets aan te doen!

De aankondiging om vanaf Brussel Zaventem en andere Europese steden langeafstandsvluchten aan te bieden met Amerika valt slecht voor gevestigde maatschappijen zoals KLM, Lufthansa, British Airways, Air France en Iberia. Deze maatschappijen staan al sterk onder druk in Europa door de toegenomen concurrentie van prijsvechters als Ryanair maar ook Norwegian en EasyJet. Mochten ook de intercontinentale routes onder druk gezet worden door prijsvechters, dan zouden maatschappijen als KLM misschien wel failliet kunnen gaan…a