Parkeren op Brussel Airport

Parkeren op Brussel Airport is niet moeilijk, natuurlijk niet. Het kost alleen wel even wat geld, daar moet je wel rekening mee houden. Omdat het dure grond is waar je geparkeerd staat, kost het een hoop centen. Je krijgt er wel service voor terug: een ‘gratis’ shuttlebus van de parkeerplaats naar de terminal en terug, en ook een beveiligde en bewaakte parking, je auto wordt er tenminste niet gestolen.

De prijzen voor parkeren op Brussel Airport

Wel zo handig om de prijzen te weten. Voor we bij dat punt zijn, moeten we eerst weten of je lang gaat parkeren, of kort. Kijk vooral ook even naar het laatste bolletje, discount parking. Deze mogelijkheid tot parkeren op Brussel Airport is heel interessant.

  • Iemand brengen of iemand afhalen? Dan is express parking ideaal. Maximaal kun je hier maar 4 uur staan en het kost €3 per half uur.
  • Iets langer parkeren kan ook, P1 en Front park P2 zijn tegenover de terminal te vinden. Als je 1 tot 5 dagen wilt parkeren, en dichtbij wilt parkeren, moet je hier zijn. Het kost zo’n €25 per 24 uur.
  • Nog beter is economy parking, oftewel P2. Met bijna 3200 parkeerplaatsen is dit ook de grootste parkeerplaats. Dit kost €22 per 24 uur, dit scheelt bij bijvoorbeeld 4 dagen al €13 met P1. En ja, dan moet je iets verder lopen. Nou, so be it…
  • P3 is ook weer iets verder en dan weer iets goedkoper. 1 dag kost ook €22 maar 3 dagen is €62 ipv €65 op P2.
  • Je kunt ook parkeren op de Reservatiezone, weer iets verder lopen. 1 dag kost €20 maar 7 dagen kan al voor €88! Twee weken kost €116.
  • Er zijn ook VIP-parkings, maar als je hier wilt parkeren, dan betaal je echt klauwen vol met geld aan Brussel Airport. Lock of VIP parking en je geeft extra geld uit aan meer beveiliging. Een week kost €135 bij Lock en €205 bij VIP parking.
  • Dan is er ook nog discount parking. Aan de noordzijde van het vliegveld, dus niet dichtbij de luchthaventerminal. Je moet hier vooraf boeken, maar het is wel een stuk goedkoper. 3 dagen kost €53, 7 dagen kost €63 en 14 dagen kost €86. De goedkoopste officiele parkeerplaats van Brussel Airport is wel helemaal open. Er staat een hek omheen maar je staat wel in de open lucht. Het is in ieder geval wel de ideale oplossing voor langparkeren! Vanaf hier reis je naar het vliegveld met een gratis shuttlebus, die gaat 24 uur per dag.

De afbeelding hiernaast laat duidelijk zien waar de parkeerplaatsen op Brussel Airport precies zijn; waar je heen moet als je er gaat parkeren. Wat voor ons wel duidelijk is, is dat de parkeermarkt op en rond Brussel Airport nog niet zo is losgeslagen als het in Nederland is, dat wil zeggen: het wordt momenteel allemaal beheerd door interparking, een Belgische firma die overigens geen dochter is van het vliegveld, maar een zelfstandige onderneming belast met het beheer van parkeerplaatsen door heel Europa.

Niet-officiële aanbieder: Parkeren Zaventem. Vergelijk hier de goedkopere parkeerplek-aanbieders.