Hotels op Brussel Airport // online vergelijken en goedkoopste of beste hotel

Brussel Airport is natuurlijk een grote luchthaven, en daarom een belangrijke bron van inkomsten voor de mensen die eromheen wonen en leven. Ook hotels hebben dit al tientallen jaren geleden ontdekt, en daarom zijn er na verloop van tijd verschillende hotels ontstaan op en rondom Brussel Airport. Nouja, op.. Eigenlijk kan slechts 1 hotel letterlijk op zeggen, en dat is het Sheraton hotel. Tegenover de passagiersterminal staat dit hotel op Brussel Airport. De straat oversteken en je staat in de lobby. Het is het enige hotel dat dus echt op het terrein van Brussel Airport staat.

Wil je wat verder zoeken, dan zul je richting de stad Zaventem moeten gaan kijken. Wij adviseren om het zoekveld van booking.com te gebruiken. Dan vind je het beste hotel op Brussel Airport, of in ieder geval dichtbij.

De meeste overige hotels liggen in of in de buurt van Zaventem, het aangrenzend dorpje. De meeste van deze hotels bieden gratis shuttlediensten aan. Deze busjes van hotels vertrekken en komen vaak aan op niveau 0, bij het busplatform. Een korte samenvatting van de hotels in de buurt van vliegveld Brussel:

  • Zoals al eerder even genoemd, het Sheraton Brussels Airport Hotel. Het hotel met altijd de beste plekjes op de meeste luchthavens. Ideaal gelegen, je hebt geen pendelbusje nodig. Het is heel luxe, en daarom ook niet goedkoop. Een overnachting kost meestal iets meer dan €100 per nacht. Daar krijg je behalve een zeer goed plek ook luxe en comfort voor terug!
  • Het Novotel Brussels Airport Hotel. Een stuk goedkoper dan het Sheraton hotel (en dan bedoel ik zo’n €40 per nacht goedkoper dan het Sheraton), en ze bieden 24 uur per dag een gratis pendeldienst van en naar de luchthaven aan. Het hotel ligt op ongeveer een kilometer van het luchthavengebouw af.
  • Tegenover de straat van het Novotel staat het Crowne Plaza Brussels Airport Hotel. De prijzen zijn vergelijkbaar met het Novotel, ook met shuttle. Waarschijnlijk 100 meter verder dan het Novotel, services zijn ook vergelijkbaar met het Novotel 🙂
  • Het Van der Valk Hotel Brussels Airport is ook niet mis. Iets luxer misschien dan de bovenstaande twee, en €10 per nacht duurder. Binnen vijf minuten met de gratis shuttle op het vliegveld. En het is, volgens de website van het hotel, een unieke vergaderplek. Een prima business hotel dus. Afbeelding rechtsonder, het ziet er mooi uit! Het hotel is gebouwd als een verkeerstoren!
  • Dan is er nog het NH Hotel, Thon Hotel Brussels Airport, Holiday Inn Brussels Airport, Diegem Airport Hotel, Hotel Ibis Brussels Airport, Hotel Campanille Brussel Airport (een hele goedkope), Golden Tulip Brussels Airport.

De prijzen hier zijn op een willekeurige dag in het hoogseizoen genomen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend, het is dan ook niet meer dan een indicatie.

Het beste hotel op Brussel Airport?

Maar welke is nou de beste? Dat is moeilijk om te zeggen, dan kunnen we het beste op waarderingen van bookings.com afgaan. De vier beste waarderingen:

  1. Crowne Plaza, 8,8 uit 328 waarderingen. Afbeelding linksboven.
  2. Het Sheraton, 8,5 uit 977 waarderingen.
  3. Van der Valk, NH hotel en de Golden Tulip scoren alledrie een 8,4. Van der Valk uit 514 waarderingen. NH Hotel uit 653 waarderingen en de Golden Tulip uit 856 waarderingen.
  4. Novotel 8,1 uit 568 waarderingen.