Connector geopend op Brussel Airport

Op Brussel Airport is vandaag de connector geopend. Het is de nieuwe verbinding tussen de terminal en pier A. De nieuwe connector vervangt de tunnel, die tot voor kort nog in gebruik was.

Vroeger moest je drie roltrappen naar beneden en weer drie roltrappen naar boven. Dit duurde wel even. Tegenwoordig kun je 10 minuten sneller naar de andere kant reizen. Dit voor een slordige 75 miljoen euro. De bouw ervan duurde dan ook 4 jaar. De opening van de connector komt alleen op een verkeerd moment – net na de crash van Germanwings vlucht 4U9525. Marc Descheemaecker, bestuursvoorzitter van Brussels Airlines ( een van de grote gebruikers van Brussel Airport ), zei dat ‘de mooiste dag vandaag een hele zwarte rand heeft gekregen’. Een minuut stilte volgde.

Koning Filip en Premier Michel waren aanwezig bij de plechtige opening. Het zou Brussel Airport een impuls moeten geven. In 2014 reisden er nog een recordaantal passagiers via luchthaven zaventem (bijna 22 miljoen). Een andere connector, tussen pier B en de terminal moet in 2016 af zijn.