Vliegen naar Casablanca

Casablanca is een van de vele bestemmingen die vanaf Brussel Airport wordt gevlogen. De twee maatschappijen die het direct vliegen zijn Air Arabia Maroc en Royal Air Maroc. De vlucht duurt 3 uur en 20 minuten en vliegt iedere dag. Een retourticket Brussel Casablanca is te boeken vanaf €210! Dus heb je nog geen leuke vakantiebestemming gevonden? Ga dan nu vliegen naar Casablanca!

Royal Air Maroc de maatschappij

Royal Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko, de Marokkaanse staat is voor 95,95% eigendom van de airline. De maatschappij staat goed bekend en is de laatste jaren bezig met een vlootvernieuwing. Het heeft al 30 nieuwste Boeing 737-800’s in dienst maar het heeft ook 6 Boeing 787-8 Dreamliners besteld. Sinds 1994 is er geen incident met gewonden geweest en het wordt dan ook wel een relatief veilige maatschappij genoemd.

Vliegen naar Casablanca

Casablanca is gesticht door de Portugezen. Het betekent in het Portugees letterlijk ‘witte huizen’. Als je gaat vliegen naar Casablanca dan zul je ook merken dat er in de stad veel witte huizen staan, op de afbeelding is dat ook goed te zien. Casablanca is de grootste stad van Marokko, de stad Casablanca zelf heeft meer dan 5 miljoen inwoners! Het is ook de belangrijkste haven van het land, de strategische ligging zal hier ook een grote rol in spelen. De stad casablanca wordt door veel mensen gezien als de motor voor de Marokkaanse economie. Als je de haven niet meetelt, dan gaat de helft van het personenvervoer in het land via de nationale luchthaven van Casablanca: Casablanca Airport. Er zijn tussen de 8 en de 10 miljoen mensen die jaarlijks vliegen naar Casablanca Mohammed V International Airport.