Bestemmingen vanaf Brussel Airport

Brussel Airport ligt op korte afstand van de stad Brussel, en aangezien Brussel de hoofdstad van Europa genoemd wordt, zijn er een groot aantal bestemmingen die worden aangedaan vanaf Brussel Airport. Totaal zijn dit er in 2023 meer dan 200. Dit is exclusief de cargo, die ook nog eens vele extra bestemmingen zou toevoegen.

Dankzij de lange wachtrijen op Nederlandse luchthavens verplaatsen Nederlandse vliegtuigmaatschappijen zoals Transavia en Corendon in 2023 vluchten van Nederland naar Brussel Airport. Dit gaat bij Transavia om Alicante, Faro, Heraklion, Ibiza, Innsbruck, Salzburg, Tenerife–South en Zakynthos. Corendon vliegt vanaf hier naar Al Hoceima, Antalya, Hurghada, Nador, Tenerife–South, Bodrum, Eskişehir, Izmir, en Kütahya.

Bestemmingen buiten Europa vanaf Brussel Airport

  • Verenigde Staten: 4; Chicago, Newark, New York JFK en Washington.
  • Canada: Toronto en Montreal.
  • Afrika: 18 landen met 20 steden waaronder Nairobi, Addis Abeba, Kaapstad, Casablanca en Dakar.
  • Ook naar Doha (Qatar), Dubai en naar Abu Dhabi wordt gevlogen.
  • Cuba (Varadero), Mexico (Cancun), Jamaica (Montego Bay) en de Dominicaanse republiek (Punta Cana, Santa Domingo) in Latijns Amerika.
  • Aziatische bestemmingen vanaf Brussel Airort zijn Bejing in China, Bangkok in Thailand, Tokyo in Japan, Hong Kong en Mumbai in India.

Bestemmingen binnen Europa vanaf Brussel Airport

Binnen Europa zijn er ook zeker veel bestemmingen. De enige Nederlandse is Schiphol Amsterdam, welke wordt aangedaan door de KLM Cityhopper. Italië en Spanje voeren de lijst aan met respectievelijk 17 en 21 bestemmingen. Grote gebruikers zijn Brussels airlines, Air Belgium, Transavia en TUI Belgium.