Belangstelling voor Airbus A380 op Brussels Airport

Om te vieren dat Emirates een jaar lang vliegt op Brussels Airport, heeft de maatschappij een Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, eenmalig ingezet op de lijnvlucht van Dubai naar Brussel. Dit trok veel belangstelling.

A380 landde op 18 september rond 13.15

Het toestel, dat ruim 500 passagiers kan vervoeren, maakte veel indruk. Rond 13.15 landde het op het vliegveld van Brussel. Er was veel belangstelling van pers en spotters. Het vliegtuig met twee dekken, reed, bedwelmd onder een watergordijn over de landingsbaan heen.

Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport reageerde op de komst van het toestel: ‘’Vluchten met een A380 zouden een regelmatigheid kunnen worden, afhankelijk van de marktvraag.’’ Over toegankelijkheid van het vliegveld zei hij het volgende: ‘’Alle nodige aanpassingen om het toestel op regelmatige basis te kunnen ontvangen, kunnen in 18 maanden uitgevoerd worden.’’

Sinds 5 september vorig jaar verzorgt Emirates een dagelijkse verbinding tussen Dubai en Brussel. Normaal gesproken gebeurt dat met een Boeing 777, die per keer 360 passagiers kan vervoeren. In het eerste jaar waren ruim 230.000 mensen vervoerd tussen de twee bestemmingen. Ondanks de grote belangstelling was het niet de eerste keer dat Brussels Airport een A380 mocht verwerken. De eerste keer was in juni 2010. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa liet toen ook een A380 landen in Brussel.