8 en 15 december stakingen op Brussel Airport

Op Brussel Airport, ofwel Zaventem Airport, wordt maandag 8 en maandag 15 december gestaakt. Tenminste, als het aan de socialistische vakbond ABVV ligt. Reden van de stakingen zijn het regeerakkoord van Michel 1. Inzet is de verhoging van de pensioenleeftijd, de accijnzen op de brandstof en de bezuinigingen op de NMBS zijn niet mis: 2,1 miljard euro. De NMBS is kort voor nationale maatschappij der Belgische spoorwegen.

Gevolg is dus dat de volledige luchthaven van Zaventem 2 maandagen volledig lamgelegd wordt. Twee stakingsdagen is voor de luchthaven niet fijn, voor de reiziger is het een ramp. Mocht je al een ticket hebben gekocht op een van deze twee dagen, dan kun je het ticket in feite in de afvalbak gooien. Brussel Airport is niet de enige luchthaven die er last van gaat krijgen, ook op Brussels South Airport, oftewel Charleroi Airport, wordt er gestaakt (aanstaande maandag al, 24 november).

Op de twee dagen is niet alleen het vliegveld degene die er last van heeft, ook onder andere de treinen, de haven van Antwerpen en de post zullen het zwaar krijgen ten gevolgen van de landelijke stakingen.